Popis
Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie.
Autorka nás v texte sprevádza celou genézou podmienok, ktoré vplývali na charakter stravy ľudí na Liptove.
Zaujímavým prvkom knihy sú viaceré historické dokumenty súvisiace so stravovaním na Liptove.
Osviežujúce sú pasáže osobnej reflexie autorky, ktorá ukazuje, že záujem o tradičnú kuchyňu Liptova si pestovala už od detstva v rámci svojej rodiny a rozšírila ju ako etnografka aj do profesionálneho bádania.
V rámci tejto časti knihy prezentuje aj ňou vyskúšané recepty regionálnych jedál.
Pozrite si aj ďalšie publikácie : Liptov : ľudové umenie , Liptov : Ovčiarstvo na Liptove , Ovčiari na Slovensku
Katalógové číslo: